Kit képvisel az ingatlanos?

A jó ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is

Kit képvisel az ingatlanos?Az ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is. Az eladó a megbízó, ő fogja a jutalékot fizetni, viszont a vevővel ugyanannyi munka van. Az ingatlanos tudja, hogy az eladónak mik az igényei, milyen árkategóriában akarja az ingatlant értékesíteni, milyen időintervallumban, melyek a fontos tényezők számára, például a kiköltözés időpontja vagy az előleg összege.
De ugyanígy sokat tudnak a vásárlókról, az ingatlant kereső ügyfelekről is. Vagyis, hogy mekkora összeg áll rendelkezésükre, milyen gyorsan akarnak költözni. Ha az ingatlan bemutatása során tetszik nekik az ingatlan, akkor a közvetítő párhuzamba állítja mindkét fél igényeit, és ha lát arra reális esélyt, hogy ebből tranzakció lesz, akkor azt megpróbálja előkészíteni.
Az ingatlanos mellett szól még egy érv: ő a kereső ügyfeleket és keresési igényeiket is rögzíti, majd tárolja egy belső rendszerben. Egy magánember ezt nem tudja megtenni. 
Ezért fordulhat elő, hogy amikor rögzítenek egy eladó ingatlant, akkor nekik már akár 4-5 vevőjelöltjük is lehet, akiknek meg tudják mutatni. Persze olyan ingatlanhoz nem viszik ki, ami nem megfelelő számukra, így nem terhelik sem a vevőket, sem a tulajdonosokat. Ebből adódik egy másik markáns különbség is az ingatlanosok javára a magánemberekhez viszonyítva: a magánember nem tudja szűrni az érdeklődőket, az ingatlanos viszont igen.

 

Keresse irodánkat!  Segítünk! 

70-433-3506

Szolnok, Rákóczi út 50.

Gesztenye Ingatlaniroda

 

Gesztenye Ingatlan

    5000 Szolnok, Rákóczi út 50.
    +36 70 433-3506
    gesztenyeingatlan777@gmail.com

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Családi ház
Téglalakás
Építési telek
Telephely
Raktár
Üzlethelyiség
Ikerház
Nyaraló
Panellakás
Szálloda, panzió
Iroda egyéb
Bemutatóterem
Műhely
Gazdasági épület
Iroda irodaházban A+
Kert, gyümölcsös
Zártkert
Iroda irodaházban B
Iparterület
Irodaház
Vendéglátóipari egység