Kit képvisel az ingatlanos?

A jó ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is

Kit képvisel az ingatlanos?Az ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is. Az eladó a megbízó, ő fogja a jutalékot fizetni, viszont a vevővel ugyanannyi munka van. Az ingatlanos tudja, hogy az eladónak mik az igényei, milyen árkategóriában akarja az ingatlant értékesíteni, milyen időintervallumban, melyek a fontos tényezők számára, például a kiköltözés időpontja vagy az előleg összege.
De ugyanígy sokat tudnak a vásárlókról, az ingatlant kereső ügyfelekről is. Vagyis, hogy mekkora összeg áll rendelkezésükre, milyen gyorsan akarnak költözni. Ha az ingatlan bemutatása során tetszik nekik az ingatlan, akkor a közvetítő párhuzamba állítja mindkét fél igényeit, és ha lát arra reális esélyt, hogy ebből tranzakció lesz, akkor azt megpróbálja előkészíteni.
Az ingatlanos mellett szól még egy érv: ő a kereső ügyfeleket és keresési igényeiket is rögzíti, majd tárolja egy belső rendszerben. Egy magánember ezt nem tudja megtenni. 
Ezért fordulhat elő, hogy amikor rögzítenek egy eladó ingatlant, akkor nekik már akár 4-5 vevőjelöltjük is lehet, akiknek meg tudják mutatni. Persze olyan ingatlanhoz nem viszik ki, ami nem megfelelő számukra, így nem terhelik sem a vevőket, sem a tulajdonosokat. Ebből adódik egy másik markáns különbség is az ingatlanosok javára a magánemberekhez viszonyítva: a magánember nem tudja szűrni az érdeklődőket, az ingatlanos viszont igen.

 

Keresse irodánkat!  Segítünk! 

70-433-3506

Szolnok, Rákóczi út 50.

Gesztenye Ingatlaniroda

 

Gesztenye Ingatlan

    5000 Szolnok, Rákóczi út 50.
    +36 70 433-3506
    gesztenyeingatlan777@gmail.com

Are you selling a property or looking for one?
Enter your details and we'll help!

The privacy policy read and accepted.
Send Message
Private House
Brick Building
Shop / Business
Construction Site
Warehouse
Vacation House
Office Complex
Showroom
Installation Site
Hotel / Pension
Workshop
Industrial Area
Office / Other
Farm building
Concrete Building
Catering Facility
Duplex
Outskirts
Orchard / Garden
B Office in an Office Complex