Kit képvisel az ingatlanos?

A jó ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is

Kit képvisel az ingatlanos?Az ingatlanos mindkét felet képviseli, tehát a vevőt és az eladót is. Az eladó a megbízó, ő fogja a jutalékot fizetni, viszont a vevővel ugyanannyi munka van. Az ingatlanos tudja, hogy az eladónak mik az igényei, milyen árkategóriában akarja az ingatlant értékesíteni, milyen időintervallumban, melyek a fontos tényezők számára, például a kiköltözés időpontja vagy az előleg összege.
De ugyanígy sokat tudnak a vásárlókról, az ingatlant kereső ügyfelekről is. Vagyis, hogy mekkora összeg áll rendelkezésükre, milyen gyorsan akarnak költözni. Ha az ingatlan bemutatása során tetszik nekik az ingatlan, akkor a közvetítő párhuzamba állítja mindkét fél igényeit, és ha lát arra reális esélyt, hogy ebből tranzakció lesz, akkor azt megpróbálja előkészíteni.
Az ingatlanos mellett szól még egy érv: ő a kereső ügyfeleket és keresési igényeiket is rögzíti, majd tárolja egy belső rendszerben. Egy magánember ezt nem tudja megtenni. 
Ezért fordulhat elő, hogy amikor rögzítenek egy eladó ingatlant, akkor nekik már akár 4-5 vevőjelöltjük is lehet, akiknek meg tudják mutatni. Persze olyan ingatlanhoz nem viszik ki, ami nem megfelelő számukra, így nem terhelik sem a vevőket, sem a tulajdonosokat. Ebből adódik egy másik markáns különbség is az ingatlanosok javára a magánemberekhez viszonyítva: a magánember nem tudja szűrni az érdeklődőket, az ingatlanos viszont igen.

 

Keresse irodánkat!  Segítünk! 

70-433-3506

Szolnok, Rákóczi út 50.

Gesztenye Ingatlaniroda